Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2010 23:24 - ОБРЯЗВАНЕТО НА МЪЖКИЯ ПЕНИС ОТ АФРИКА ДО САЩ...А В БЪЛГАРИЯ КОМУ Е НЕОБХОДИМО ТОВА
Автор: hipospadias Категория: Технологии   
Прочетен: 10310 Коментари: 9 Гласове:
22

Последна промяна: 23.08.2010 23:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Както правилно отбеляза Нелсън Мандела, СПИН в Африка – това вече не е болест, а истинска хуманитарна катастрофа. Смъртоносният вирус отнема повече човешки животи, отколкото сушата, наводненията, войните, гладът и разни други епидемии.       Всяка година се приемат все нови и нови стратегии за изкореняване на СПИН в африканските страни, но засега никакви инициативи не помагат, а вложените ресурси не носят очакваните резултати.
  И как биха могли! Поне половината от африканското население живее под границата на бедността, те не само, че нямат пари за презервативи – те нямат пари за храна. Световната здравна организация предприе отчаяна стъпка в опита си да установи всички фактори, които влияят за намаляване на заболеваемостта от СПИН и успехът се усмихна на експертите. Оказва се, че мъжете, които са обрязани, боледуват от 48-60% по-рядко от тези, които не са се лишили от част от мъжкото си достойнство.
  Прието е източниците на обрязването да се търсят в обредите на посвещението, характерни за първобитните общества. Древният мъж трябвало да бъде здрав и издръжлив, да храни семейството и затова издръжливостта на бъдещите защитници на семейството била проверявана по най-варварски начини: били ги с пръчки, клеймяли ги с огън, изваждали или изпилвали зъбите им, правели им дълбоки нарези на кожата и т.н. У някои народности се практикувало обрязването. Случило се така, че изрязването на кожичката на главичката на пениса влязло и в юдейския и ислямския бит. Съвременните учени се заинтересували от древния обряд– дали пък той не носи някакъв таен медицински смисъл?
  Привържениците на обрязването твърдят, че без тази крайна плът, както я наричат, може да се живее значително по-просто. Действително, глвичката и кожичката се развиват от една и съща тъкан и след раждането на детето си остават в срастнало състояние. Докторите го нaричат физиологическа фимоза. Впоследствие кожичката се смъква и "забелва" главичката, но ако това не се е случило до 6 год. възраст, трябва да заведете детето на лекар. Тогава имаме болестна фимоза и ще бъде необходима хирургическа намеса – обрязване. Иначе момчето е заплашено от запушване на главичката от образувалото се стеснение, уретрит или даже пиелонефрит.
  Сред другите положителни аспекти на обрязването се посочват и подобряване на хигиената на половия член и намаляване на риска от развитие на рак. Обрязаните мъже не рискуват да се «запознаят» с баланита и баланопостита – възпаление на главичката на пениса и кожичката около него. Карциномът на пениса расте от плоскоклетъчния епител на главичката на половия член и кожичката около него и почти е изключен при обрязване.
  Кожичката е опасна и за жените – доказано е , че застоялата се смегма по време на половия акт може да попадне в маточната шийка и да способства за развитие на туморен процес. Още един аргумент в полза на обрязването е загрубяване на непокриртата главичка на пениса, намаляване на нейната чувствителност и по-голяма продължителност на половия акт. По мнение на повечето учени, същото това загрубяване на главичката на пениса води до намаляване на вероятността от заразяване с ВИЧ-СПИН при полов акт.

  Директорът на програмата за борба със СПИН на Световната здравна организация (СЗО) не крие своята радост «Това е важна стъпка за борба с ВИЧ-инфекцията». И веднага добавя: «Страните с хетеросексуален път на разпространение  получиха допълнително средство в арсенала за профилактики на СПИНа». Само че сред източниците на разпространение на СПИН има и друга рискова група – хомосексуалистите. Някои учени смятат даже че докато съществува мъжката еднополова любов, СПИНът е неизтребим.
  Затова пък казват, че обрязването намалява вероятността от зараза с други заболявания, предавани по полов път. Един вид, главичката загрубява, и роговият слой на епидермиса я защитава по-добре от микротравми, които са неизбежни по време на полов акт. Но съдете сами: на загрубялата кожа на ръцете винаги се появяват напуквания, същото се случва и с главичката на пениса, но само че е по-малко забележимо. Възникват микроскопични пукнатини – директни «входни врати» за всякакви инфекции. С една дума, ролята на обрязването при заразяване със СПИН е доста съмнителна.
  Съвсем друго нещо е цената. Презервативите трябва да се купуват постоянно, понеже засега «изделия №2» за многократна употреба все още не е измислено. С хигиената в Африка положението е тежко - 45% от населението на континента нямат достъп до чиста вода. И затова обрязването не се пропагандира поради добър начин на живот. Но след като СЗО го е одобрила, значи ще се прави безплатно, а и при най-мизерна вероятност да се забави разпространението на «чумата на XX век» по такъв път – трябва да се опита. Заедно с това, и СЗО и Програмата на ООН по ВИЧ/СПИН UNAIDS предупреждават: обрязването в никакъв случай няма да замени традиционните методи за борба със СПИН.
  Не е нужно половият живот да започва прекалено рано, трябва да се ползват презервативи, периодически да се правят анализи за СПИН, да се ползват само
еднократни медицински инструменти и да се предлага достъпна антиретровирусна терапия. Тъй като обрязването не осигурява пълна защита срещу СПИН, тази мярка не трябва да създава у местното население лъжливото чувство на безопасност. Но, изглежда именно тя ще стане най-популярната от гледна точка бързина на провеждане и ниска цена.
  Относно въвеждането на обрязването в САЩ то е узаконено по време на мандата на президент и здравен министър,принадлежащи към еврейския етнос там.

от лекар.бг




Гласувай:
22



1. hipospadias - Плюсовете и минусите на обрязването на пениса...
23.08.2010 23:29
От една страна то премахва ред проблеми, но проблеми, свързани с хигиената. След обрязването необходимостта от педантична грижа за мъжкото достойнство отпада. Естествено, това е актуално за Африка,където водата е кът но защо ние, българите, да се подлагаме на тази болезнена и психотравмираща процедура? От крановете тече вода, засега няма липси на сапун в магазините, а за несъобразителните, и продават, и раздават книжки за хигиената.
С инфекциите, въпросът е малко хлъзгав, с хомосексуализма също. В колонката «за» остават само статистическите данни. Ние не знаем как живеят хората в пустините, не сме в течение на техните привички и подробности от бита. Може пък, именно на тях обрязването да им помага. Пък и малко ли неща практикуват в Африка… Природата е мъдра, тя не оставя нищо излишно. Ако защитното късче кожа изведнъж се окаже ненужно, с годините еволюцията е щяла да го премахне. А не си струва да й помагаме, още повече, че хирургическият нож не е най-доброто пособие за това.
цитирай
2. анонимен - Това което човешката еволюция не е направила-защо да го правим ния...
23.08.2010 23:45
taekkyun@mail.bg
Винаги адвокатите на обрязването започват тирадите си с изтърканото клише с хигиената! А защо никой не си направи труда да провери историческите данни за произхода на това "явление"??? Ще се изненадате- за пръв път е въведено от африкански племена от етноса банту,и то преди новата ера. Ако някой твърди че мотивите тогава са били хигиенни,за мен е идиот. Това е просто едно от многото нелогични,ненормални и вредни неща със сексуален подтекст извършвани от много примитивни култури и народи. А африканските култове имат много обшо с традициите на арабските народи и са залегнали здраво в религиите на семитските племена.Именно от там е попаднало обрязването в юдаизма и исляма. За всеки човек с биологическо или медицинско образование е напълно ясно,че в еволюцията ако нещо се е запазило-то е необходимо на организма. Също може да се провери %-то съотношение м-у случаите на рак на пениса при обрязани и необрязани! Случаите при обрязаните са с 30% повече!!! И е съвсем логично-ако принудиш една тъкан да се дели постоянно,както се случва с лигавицата на glans penis при обрязаните,вероятноста да малигнизира е много голяма.
цитирай
3. анонимен - Сульо-Пульо,Ичо-Гичо...
23.08.2010 23:51
По същата логика по горе стои въпроса и за татуировките-не човешката еволюция е измислила жигосването и татуировките...а голямата африканска лапа,прекланяща се не на познанието,а на догмата на своя неук жрец.И отново в САЩ лансираха иновацията,шарлатани татуисти подеха,а простолюдието,макар и известно-ги възпроизвежда.Питайте обаче кожните лекари и кръвните специалисти за бедствието
цитирай
4. chernavoda - Не знаех,че в САЩ е задължително обрязването на пениса
23.08.2010 23:59
смятах,че само при мюсюлманите и евреите е така.
цитирай
5. анонимен - 4. chernavoda
24.08.2010 10:22
Че къде мислиш са се дянали евреите по време на втората световна война, ако не в САЩ - в газовите камери ли?
цитирай
6. nadialu - аз съм православна християнка а мъжа ми е атеист,но от мюсюлманско семейство
25.08.2010 00:07
просто съм възхитена от хигиената на свещенната мъжка част,защото няма никакви застояли нечистотии
цитирай
7. анонимен - Дали пък не съм обрязан...?
25.08.2010 14:51
На 30 години съм... Помня, че като малък имах някаква форма на фимоза и се наложи да ми направят някаква манипулация... Сега имам малък белег, но не знам, обрязан ли съм или не... :( Главичката на пениса ми си е покрита с кожа, но май не изцяло, а съм виждал че при обрязаните тя си стои открита и гола... Знам ли... Май трябва да се разровя из нета да проверя... :)
цитирай
8. hipospadias - не сте обрязан,а както сам казвате че е имало хирургическа намеса,
26.08.2010 09:10
вероятно като на 3-5 годишен хирурзите са поправили природна аномалия на пикочно-половия орган.обикновено 3-4 на хиляда момченца се раждат с подобна аномалия,която изисква оперативна намеса...по нататък ще пусна подобен материал
цитирай
9. pokeramateur - tazi anomalia se naricha
28.08.2010 03:23
hipospadias i se dalji na zlovrednia efekt ot vdishvani himikali,boi,lakoveqatsetoni,tutuni
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: hipospadias
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 71301
Постинги: 12
Коментари: 25
Гласове: 86
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930